14 nov. 2009

Trasnet: reducerea anului!!!

Emis de Reflectorul de VASLUI

Sincer, nu am putut sa ma abtin. Am ajuns acasa pe la 01.30 de la un eveniment si m-am asezat si eu, sa mananc ceva, ca imi era foame. Ochii mi s-au proptit pe un ambalaj, cu rosu, care mi-a atras atentia (am un pic de repulsie fata de culoarea rosie, e prea socanta, cum le place astora de la stiri sa spuna: SOCANT: ..... si urmeaza titlul. Nasol)

Asa e fotografia ambalajului, vin cu probe, ca nu mai crede nimeni in cuvinte in ziua de azi:



Ce sa vezi, eu de regula nu prea cumpar prostii din astea, pentru cafea, prefer lapte de tara, dar azi chiar nu am avut timp si lapte de tara asa ca am luat un artificial din asta sa mai pacalesc un pic pofta. Ei bine, acum, cand am ajuns acasa am observat ca nimerisem o promotie: 10 casolete la pret de 9. Calcul: am dat 2 RON pe folia aia, deci: 2 : 10 casolete = 0.20 RON casoleta. 20 de bani, deci: am economisit 20 de bani, ca una nu am platit-o.

Nu vreau sa va descriu scarba de pe fata mea cand am vazut asa ceva. Bataia de joc a comerciantilor fata de client a ajuns la limite greu de descris. Mai bine scriau pe ambalajul ala asa:

Draga client, avand in vedere perioada de criza prin care trecem, iti oferim 20 casolete de lapte pentru cafea la pret de 30. Te rugam sa intelegi, multumim".

Era mai natural si intelegeam, dar sa platesc 9 casolete la 20 bani si sa-mi dai una bonus, e deja o palma trasa cu piciorul peste obrazul meu.
Asa suntem noi, oamenii in general, ne lasam pacaliti de oameni.

Mi-e mila de tine cititorule, ca si tu ai patit la fel, chiar daca nu stii.

2 comentarii:

Anonim spunea...

my dear frend,
pi cuvintul mieu daca am inteles ceva din postul tau. iar partea cu ora la care ai ajuns tu acasa chiar nu ma intereseaza, si nici ca bei lapte de vaca.
de notat este ca conform artmeticii tale un lapte condensat costa 20 banuti cu tva dar unde gasesti sa cumperi doar o casoleta

Anonim spunea...

Nici io nu am inteles nik... dar nu tre sa ma mire... sunt multe genii neintelese...

Trimiteți un comentariu