2 iul. 2009

Muzica clasica la Vaslui

Emis de Reflectorul de VASLUI

Articol de Mihai TUFA

Dacă te-ai săturat de manelele pe care le auzi la semafor, de dascălul care exersează “Veşnica pomenire” la trei dimineaţa, de muzica de fanfară de pe casetele vecinului sau chiar - de ce nu? - de cântecul de lebădă al economiei româneşti, eşti probabil unul dintre cei care vor citi acest articol cu mult interes. Nici nu ar exista altă posibilitate, din moment ce facem o ştire despre faptul că diseară, în centrul Vasluiului, cu începere de la ora 20:30 şi, din păcate, doar până la ora 22, se vor putea auzi acorduri semnate Vivaldi, Telemann, Stephen Funk Pearson, Paul Desmond, Pachelbel sau Django Reinhardt. Normal, cineva va trebui să şi cânte partiturile pentru publicul care va fi prezent, sarcină deloc uşoară şi care merită toată admiraţia, dar care cade pe umerii unor băieţi foarte talentaţi din Iaşi (dovadă faptul că pentru ei acel lucru numit Conservator nu înseamnă un partid). E vorba de opt tineri grupaţi în două cvartete: unul de chitare - Alhambra şi unul de coarde - Colosseum, care vor cânta în ordinea în care i-aţi citit. Cei care şi-au permis să-l omagieze astfel pe Ştefan cel Mare (continuând astfel cu o formă consacrată anul trecut) sunt cei de la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vaslui. La o adică ce? Doar germanii să-l omagieze pe Otto I ori austriecii pe Sigismund cu muzică clasică?

(continuarea in
)

3 comentarii:

Anonim spunea...

super :)

Anonim spunea...

Chiar mi-a placut concertul, am vazut ca a fost destul de multa lume acolo, asa ca ar trebui sa se organizeze mai des astfel de intalniri.
Felicitari organizatorilor
PS. Mi-ar fi placut totusi sa nu fie copii aia crizati pe acolo ... prea tipau...dar aici sunt de vina parintii care nu stiu sa ii educe. Au dat dovada de lipsa de respect fata de invitati dar si fata de noi cei care vroiam sa ascultam in liniste melodiile.

Anonim spunea...

aveti dreptate.Vasluiul este asaltat de gropi cu noroi si gunoaie!!!trebuie sa avem grija de romania.Trebuie sa AVEM O ROMANIE CURATA!!!
Sunt mandru ca sunt Roman!!!!!

Trimiteți un comentariu