26 iul. 2009

Ne furati, ... dar sa stim si noi!!!

Emis de Reflectorul de VASLUI


Zilele trecute am primit un mail de la un cetatean din Barlad. Am sa va redau mai jos exact continutul mail-ului. Cine nu stie ca e furat din toate directiile sa ridice mana sus!!

"Sunt _____________, locuitor la bloc, in municipiul Barlad, judetul Vaslui. Am facut o sesizare la ANPC pentru faptul ca suntem jefuiti la factura de furnizare apa emisa de SC AQAUAVAS SA VASLUI, filiala Birlad, cu un procent de 30 % lunar in plus si ca urmare a acestei actiuni, in lunile martie si aprilie a venit o factura marita cu 40 % daca am fost nemultumiti cu vechile valori si am facut sesizare la ANPC. In contractul de furnizare la capitolul V se enunta:
art.11.1 Cantitatea de apa furnizata se stabileste astfel:
a) Pe baza inregistrarilor contorilor de apa montat in caminul de bransament, conform documentului intocmit la data citirii. In cazul condominiilor, cantitatile de apa facturate individual vor tine cont si de indicatiile contorilor individuali, care, in acest caz sunt repartitori de costuri. Repartizarea consumurilor de apa pentru facturare se face in conformitate cu "Metodologia de alimentare cu apa si de canalizare din municipiul Birlad", aprobat prin HCL nr.225/2007. Nicaieri nu apare in contract notiunea juridica, tehnica sau economica a notiunii de INDICE DE CORECTIE. Firesc este sa fie denumit TAXA DE PROTECTIE si nicidecum indice de corectie. Mentionez ca in caminul de bransament, proprietate a furnizorului, contoarul de bransament nu se vede din cauza apei de acolo, fapt care face ca citirea sa se faca din "burta". In luna noiembrie 2008, in scara blocului am facut reparatii capitale cu o firma autorizata si care a fost receptionata de furnizorul de apa. Cu toate ca la ora actuala este absolut uscat in subsol, ni s-a impus pierderi de 30 % lunar la 40 % lunar si asta dupa ce am facut o sesizare la ANPC, ca drept razbunare ca am avut curajul sa facem acest gest. Asa considera sa isi faca datoria fata de cetatenii romaniei, absolut toate autoritatile statului roman. Suntem furati pe fata, fara menajamente de oricine, incit ni se produce un stres zilnic, cu toate ca in speta de fata am platit verificarea metrologica a contoarelor la furnizorul de apa, asta toamna, lucru care m-a costat 55 de lei iar reparatia capitala din subsolul tehnic, valoarea a fost de 300 de lei de apartament.In plus cantitatea de apa furnizata la cetetani si in cea deversata la canalizare, procentul este unicat in tara de 100 % in vaslui fata de ceilalti operatori din tara care au un procent de 85 % pentru populatie. Si ca sa demonstreze ca ANPC, este o agentie a statului care au salarii de la buget exact degeaba, la ora actuala nici un cetatean roman, nu mai poate intocmi vreo reclamatie online pe site-ul agentiei, asa cum se intimpla deunazi. Asociatia de proprietari nu se implica sub nici o forma, singura ei preocupare fiind acela de a constringe pe proprietari sa achite cotele impuse pentru a isi lua venitul fara munca. Administratora mi-a si raspuns ca atit timp cit stau la bloc sunt obligat sa platesc oricum."

Singura solutie pe care o vad este sa ne sapam fantani, nu? pentru ca fiecarui apartament ii este aferent si un lot de teren, sub bloc. Si ne cumparam motopompe, astfel rezolvam toate problemele si ii lasam fara paine si pe cei care ne fura cu atata nesimtire!!!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu