10 ian. 2010

nu stim sa pretuim, ...

Emis de Ramona Litza

by Ramona LITZA
... dar la profitat stam la coada, ne calcam in picioare

2010... as putea spune ca au trecut suficienti ani incat sa ne vina si noua mintea la cap, ca popor ma refer.Am trecut prin multe impreuna, am suportat destule suferinte, si amaraciuni, incat ar cam fi timpul sa nu mai punem semnul crucii la indoiala si sa nu mai modificam analizele de continut a tuturor situatiilor din jur.
Student in Romania..nimic anormal, insa daca vezi ca vine copilul la tine sa isi faca si el rost de o adeverinta de practica, tu nu doar ca nu il bagi in seama, dar nici nu vrei sa ii intinzi o mana de ajutor, hai poate nu chiar o mana ca ai ramane fara ea ca doar traim in Romania,TARA TUTUROR POSIBILITATILOR, dar cu un deget tot ai putea macar sa ii indici un mic drum , pe care cu siguranta il va urma plin de entuziasm. Va vedea in felul asta mult mai usor luminita de la capatul tunelului sau.
Peste tot ne plangem ca ne-am saturat de reptilele astea corupte din presa, care nu fac decat sa isi manance bacilii toata ziua si toate cele iar cand vine vorba de munca sa mai toarne niscavai minciunele despre tine la ziarul care oricum va ajunge la colt de strada.Cata incultura in dragul de cultura.
Stiu ca pentru multi dintre voi stimabilii mei directori sau editori sau ce ati fi, va fost greu sa urcati pe pozitiile pe care sunteti acum, insa scuzati-ma nu va deosebiti deloc de politicieni, ba chiar sunteti mai josnici decat ei. Macar ei mint cu un folos , sa se ajute pe ei, voi minti din invidie pentru ca stiti ca mai sunt si altii mai buni decat voi dar care insa nu au posibilitatile de avansare pe care le-ati avut.
Nu sunt deloc de acord cu sclavagismul din unele companii, care inca isi mai duc traiul prin tarisoara noastra amarata, insa cand vine vorba de studii si vezi ca un elev se chinuie sa invete ceva..profita nenica, pune-l sa munceasca pana ii curg sudorile. De la tine, omul care s-a chinuit sa ajunga sus si s-a mai si mentinut, va invata cu mai multa placere, si v-a prinde mai repede. NU FI EGOIST!! Stiu ca e mai usor sa stai la birou sa scrii o hartie si apoi sa iti vezi de treaba ta....dar cetatene destinul tarii e in mana ta, in mana copiilor tai..si nu sunt vorbe. Daca tie nu ti-a fost usor nu ingreuna si mai mult situatia celor care se chinuie sa faca si ei ceva in viata. Nu te injosi, sa tragi si pacatele altuia ca sunt sigura ca destule atarna si pe constiinta ta.

post by: RAMONA LITA

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu