24 ian. 2010

Partie de schi la Vaslui

Emis de Reflectorul de VASLUI



De duminica şi vasluienii se pot bucura din plin de sporturile de iarnă, fără să mai fie nevoiţi să parcurgă sute de kilometri până la cea mai apropiată pârtie. Acum în suburbia Bustea, se află singura pârtie de săniuş şi schi din această zonă a Moldovei.

Duminica, conducerea primăriei Vaslui a inaugurat pârtia de schi din suburbia Bustea. Încă din vara anului trecut, municipalitatea a anunţat că va amenaja o pârtie de schi şi săniuş în această suburbie, unde există dealuri suficiente.

Nu au fost puţini cei care au dorit să meargă astăzi la săniuş. Sute de vasluieni au înfruntat gerul pentru plăcerea sporturilor de iarnă. Ei s-au arătat dornici de a se da cu sania sau schiurile, sporturi pe care nu le-au mai practicat de ani buni şi doar i-au văzut pe alţii cum se distrează pe Valea Prahovei sau în alte zone ale ţării.

La bază pârtiei, se poate servi, după preferinţă, o cană de vin fiert sau un ceai fierbinte. Primăria a venit în sprijinul amatorilor de schi sau săniuş şi le-a pus la dispoziţie un microbuz ce face curse regulate. Pârtia este amenajată, iluminată şi are şi o mică parcare. Până la această data, au fost investite în pârtie 30.000 de lei. În acest an, municipalitatea şi-a propus să continue lucrările de amenajare ce vor cuprinde şi un telescaun. Se aşteaptă că peste ani, aici, să se organizeze şi competiţii de săniuş şi schi.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu