13 mar. 2010

Andreea Răducan şi Titi Aur

Emis de Reflectorul de VASLUI

Autor: Sabina GHIORGHE
Data: 2010-03-11

Aceşti mari sportivi bârlădeni, alături de alte personalităţi autohtone în domeniul sportului, sunt aşteptaţi duminică în urbea natală pentru a lua parte la vernisajul unei expoziţii organizate de muzeografii bârlădeni.


O nouă expoziţie inedită va fi vernisată la Muzeul “Vasile Pârvan” Bârlad în această duminică, de la ora 11. La eveniment sunt aşteptaţi să participe cei mai reprezentativi sportivi din urbe, care au avut rezultate deosebite. Printre aceştia îi enumerăm pe Andreea Răducanu, gimnastă de talie mondială care a şi confirmat prezenţa la vernisaj, şi Titi Aur, titrat pilot de raliuri, care a promis că va face tot ce-i stă în putere să vină la eveniment. Atât carierea celor doi, cât şi altor sportivi bârlădeni va fi pusă în valoare în cadrul evenimentului. Este vorba despre Gineta Stoenescu, antrenor de gimnastică ritmică şi aerobică, Nicolae Rainea, antrenor de fotbal, mai mulţi rugbyşti etc.
Expoziţia este compusă din materiale care pun în evidenţă performanţele şi personalitatea sportivilor care s-au format în Bârlad. Diplome, medalii, cupe, afişe şi postere, pliante, articole de ziar, fotografii sau echipamentele sortive pe care le-au purtat aceştia.
Alina Butnaru, muzeograful organizator, ne-a declarat: “Prin această expoziţie vrem să aducem un omagiu tuturor sportivilor bârlădeni. Fiecare a contribuit pe linia lui la gloria sportului românesc. Vrem să punem în valoarea realizările lor şi să amintim publicului că Bârladul se poate mândri şi cu sportivi de excepţie, nu doar cu oameni de cultură. Ideea de a realiza această expoziţie mi-a venit încă de acum un an, timp în care am reuşit să i-au legătura cu ei şi să le propun colaboarea în vederea realizării expoziţiei”.
Fiecare sportiv care este omagiat în expoziţie este reprezentat prin câteva piese de “rezistenţă”. De exemplu, în cazul Andreei Răducan, va fi expusă medalia obţinută la Jocurile Olimpicede la Sydney 2000.
Expoziţia va fi deschisă în intervalul 14 martie - 30 aprilie, în sediul muzeal de pe str. Republicii nr. 235 (fosta bancă agricolă). Pentru realizarea ei au contribuit Andreea Răducan, Titi Aur, Nicolae Rainea, Octavian Iamandi, Teodor Stoenescu (fratele regretatei Gineta Stoenescu) şi Florian Pricop.


[sursa: obiectivdevaslui.ro]

1 comentarii:

Anonim spunea...

Felicitari pentru muzeograful Alina Butnaru,sanatate si putere sa mai faca astfel de activitati .Mult succes in continuare si sa fie inconjurata numai de oaneni adevarati
;ca marii sportivi care au fost omagiati.

Trimiteți un comentariu