7 mar. 2010

Se intampla din nou [VIDEO]

Emis de Reflectorul de VASLUI




Un barbat de 58 de ani a murit in aceasta dimineata, in timp ce astepta ambulanta, ramasa inzapezita la 3 km de sat. A fost nevoie de interventia pompierilor, care au transportat echipajul medical la locuinta pacientului. Barbatul a fost gasit mort la doua ore de la solicitare.

Barbatul de 58 de ani suferea de ciroza hepatica. In aceasta dimineata, starea lui s-a agravat. Respira greu si isi pierduse cunostinta. Ambulanta a pornit catre satul Pahnesti din comuna Arsura la numai cateva minute de la solicitare. La 3 km de sat, salvarea a ramas blocata in nameti. Pompierii din cadrul Detasamentului Husi au ajuns cu greu in zona iar pentru a scurta timpul, au preluat echipajul medical cu un utilaj de deszapezire. Chiar si asa, medicii au ajuns la bolnav dupa doua ore. Omul murise. Conducerea Serviciului Judetean spune ca nu s-ar fi ajuns aici daca autoritatile si-ar fi facut treaba si ar fi curatat drumurile.
Nu e prima data cand ambulantele raman inzapezite si nu ajung la timp la pacienti, din cauza autoritatilor locale care nu curata drumurile atunci cand ninge. La inceputul lunii februarie, un copil de doar trei luni, din localitatea vasluiana Coroiesti a murit, dupa ce ambulanta a ramas blocata in zapada, la aproximativ 3,5 kilometri de localitate, din cauza viscolului si a ninsorii. Un alt batran de 74 de ani a murit dupa ce a asteptat 11 ore ambulanta pe un pat de spital la Negresti. Atunci, conducerea SAJ a fost schimbata.

[sursa: vasluionline.ro]

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu