5 mai 2010

Feriti-va, sau, tratati-va de virus

Emis de Reflectorul de VASLUI

Un nou virus se răspândeşte cu repeziciune prin programul Yahoo Messenger. Începând de la 1 mai, utilizatorii din România ai YM au primit un link care îi direcţiona, aparent, către o fotografie. De fapt este vorba despre un virus de tip image.php, prin intermediul căruia atacatorul poate prelua controlul asupra computerului infectat. Deşi pare un link către o fotografie, în fapt link-ul duce către un fişier de tip .exe. Cei care nu rulează acest executabil nu păţesc însă nimic.

Utilizatorul poate crede că nu are ce să i se întâmple dacă descarcă "fotografia" din link, asta deoarece nu se poate vedea că este vorba despre un executabil (exemplu: IM56245.JPG-www.myspace.com.exe). Problema este că Windows-ul vine setat by default să nu afişeze extensia unui fişier. Au apărut însă şi soluţii în acest caz, publicate pe bloguri şi forumuri. Unul dintre acestea este corvinash.ro.

Iată una dintre metodele pentru a scăpa de virus, publicate pe acest blog:

"Descărcaţi Malwarebytes Anti-Malware. Instalaţi-l şi la sfârşit asiguraţi-vă ca aţi bifat urmatoarele: Update Malwarebytes' Anti-Malware şi Launch Malwarebytes' Anti-Malware. Apoi apasaţi Finish.

După lansarea programului, selectaţi Perform quick scan (sau Full scan, dar durează mult mai mult) si apoi apăsaţi pe Scan. Dupa ce termină apasaţi OK şi apoi Show Results. Asiguraţi-vă că e totul bifat şi apoi apăsaţi Remove Selected. La final va solicita restartarea PC-ului".

[continuare pe vasluionline.ro]

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu