15 iul. 2010

Asfalt “de unică folosintă”

Emis de Reflectorul de VASLUI

O stradă asfaltată anul trecut pe miliarde de lei arată ca după bombardament după ploaia abundentă căzută marți seară. Apa a pătruns pe sub stratul turnat de “profesioniști”, iar pe o porțiune de zece metri asfaltul s-a desprins. Restul drumului s-a umflat, crăpând în mai multe locuri. Firma care a luat bani frumoși pentru această lucrare nu va fi trasă la răspundere pentru simplul motiv că nu poate fi identificată (?!), după cum susțin reprezentanții Primăriei Vaslui. Din banii contribuabililor, autoritățile locale vor plăti o altă firmă care va executa, în 48 de ore, cel mai probabil tot de mântuială, lucrările de reparație pe această stradă.

La Vaslui se pare că s-a inventat asfaltul “de unică folosință”! Numeroasele asfaltări și plombări care se fac periodic în oraș sunt executate pentru ca banii contribuabililor să ajungă la firmele agreate de partidul de guvernământ local, iar vasluienii să exclame: “Uite ce primar gospodar avem!”
Întrucât patronii firmelor care se “lipesc” de acest gen de lucrări trebuie, la rândul lor, să “dea dreptul” din banii pe care-i primesc, asfaltările se fac cu materiale mai puține și de o calitate îndoielnică. Apoi, muncitorii fac și ei câte un “ciubuc”, vânzând din materiale orice și oricât “oamenilor de încredere”. Altfel spus, de la cel mai mic la cel mai mare, toți dau cu vastul, iar pe drum se pune ce a mai rămas. Aproape nimic, adică! Așa se face că gropile astupate recent apar din nou dacă mașinile trec peste spoiala ieftină și defectuoasă, iar asfaltul subțire și neînțânat de pe străzile în pantă o ia la vale atunci când plouă abundent.


[sursa: obiectivdevaslui.ro]

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu