12 iul. 2010

Au cantat fanfarele!

Emis de Reflectorul de VASLUI

SÃRBÃTOARE... Sãtenii din Ivãnesti au avut ieri douã motive de sãrbãtoare. Dacã în fiecare an pe data de 11 iulie se sãrbãtorea ziua comunei, anul acesta evenimentul s-a suprapus cu un alt eveniment, si anume cu Festivalul Fanfarelor. Pentru a asista la aceastã zi specialã pe terenul amenajat pentru acest eveniment s-au adunat peste 2000 de oameni sositi atât din comunã, cât si din localitãtile apropiate.

Startul s-a dat la ora 12:00 la Centrul Cultural, de unde fanfarele au plecat în mars spre locul desfãsurãrii reprezentatiei. Sãtenii au urmãrit cu admiratie parada fanfarelor ce au strãbãtut tot satul în acorduri vesele. În aplauzele publicului spectator pe scenã au oferit reprezentatii rând pe rând Ansamblul Trandafir de la Moldova Husi, Ansamblul de dansuri a Consiliului Judetean Vaslui, si urmãtoarele formatii: Fanfara de la Valea Mare-Ivãnesti, Fanfara Trandafirilor, Fanfara Fundul Vãii-Lipovãt, Fanfara Transilvania-Cugir, Fanfara Doagele-Dragomiresti, Fanfara Fâstâci-Cozmesti, Fanfara Slobozia-Gârceni, Fanfara Gherghesti si Fanfarele Rotaria.

“Centru de atractie pentru toti locuitorii judetului”

“Sunt foarte bucuros cã am reusit ca în aceastã zi de 11 iulie sã facem din comuna noastrã un centru de atractie pentru toti locuitorii judetului si nu numai. Aceste douã evenimente organizate de noi, Festivalul Fanfarelor, respectiv Ziua Comunei Ivãnesti, ne plaseazã în aceastã perioadã pe o pozitie fruntasã între comunele din judet.” - Vasile Novac, primar Ivãnesti.

“Singurul judet din tarã care mai pãstreazã traditia fanfarelor”

“Chiar dacã unii ne criticã pentru organizarea acestui eveniment, Festivalul Fanfarelor, pe care îl considerã costisitor si inutil, eu vreau sã vã asigur cã atâta timp cât noi trei vom rãmâne în fruntea Consiliului Judetean vom face tot posibilul pentru ca acest festival sã aibã loc an de an. Sã tinem cont cã suntem singurul judet din tarã care mai pãstreazã traditia fanfarelor. Este un prilej prin care încercãm sã pãtrãm vie flacãra traditiilor, sã ne reamintim cã suntem români. Astel suntem obligati sã propagãm cât încã se mai poate aceastã culturã unicã, a noastrã, a moldovenilor.” - Vasile Mihalache, presedinte CJ Vaslui.

[sursa: vremeanoua.ro]

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu