8 iul. 2010

Furtuna a facut ravagii

Emis de Reflectorul de VASLUI

Furtuna puternică stârnită aseară a produs mai multe pagube în diferite zone ale judeţului Vaslui. Bilanţul pagubelor de până acum este următorul: 30 de case inundate, la Buhăeşti (com. Vultureşti) a fost inundat un magazin, iar la Deleşti doi cai au fost electrocutaţi după ce un fir de înaltă tensiune a fost rupt de vânt şi căzut la pământ.
Furtuna din această seară a produs pagube importante în localiattea Bârzeşti (comuna Ştefan cel Mare): zeci de gospodării inundate, trei poduri distruse în totalitate şi 20 de fântâni colmatate

Avem inundate peste 30 de gospodării, beciuri, trei poduri au fost luate cu totul de ape, iar 20 de fântâni sunt pline de nămol. De asemenea, drumurile principale din sat au fost şi ele distruse. Ploaia a spălat practic piatra de pe dumuri", a spus Mihai Moraru, viceprimarul comunei Ştefan cel Mare.

Localnicii spun că în viaţa lor nu au mai văzut aşa ploaie şi se tem să doarmă acum în case de frică să nu păţească la fel şi la noapte. „Au mai fost ploi, dar aşa nu am mai vazut. Ploaia asta de acum a fost prea mare. Am 70 de ani şi nu am mai văzut aşa ceva", a spus Aurica Poiană.

Pompierii au fost solicitaţi de zeci de localnici să le scoată apa din beciuri. „A venit apa din deal şi a inundat tot beciul. Noroc că nu a intrat în casă, că nu ştiu ce mă făceam", ne-a spus Elena Haraga.

[sursa: adevarul.ro]

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu