7 iul. 2010

MIRUNA PUIU - micuta artista vasluianca

Emis de Reflectorul de VASLUI

La doar 12 ani, copila are în palmares nu mai puţin de şase premii I şi tot atâtea de locul II, obţinute la festivalurile de muzică la care a participat. Micuţa vasluiancă spune că vocea cu care a fost înzestrată o moşteneşte de la mama sa. Datorită calităţilor vocale, remarcate la serbările şcolare şi la concursurile unde a participat, Miruna Puiu a devenit membru al ansamblului de muzică populară „Mugurelul“ la vârsta de doar 8 ani. A fost selecţionată în această trupă de către soţii Maria şi Mihail Cornea, profesori de muzică.

A început cu tobele

„La început, ei au încercat să mă înveţe să cânt şi la tobă, însă m-am specializat pe voce. Asta se întâmpla în jurul vârstei de 8 ani. Un an mai tîrziu am început să cânt muzică uşoară“, povesteşte Miruna. Până în martie 2010, fetiţa a luat lecţii de muzică la Palatul Copiilor din Vaslui, sub îndrumarea profesorului Alin Bulboacă.

În martie, Miruna Puiu a participat la o preselecţie la festivalul de muzică Mamaia Copiilor, organizat la Piatra Neamţ. Aici a fost remarcată de profesoara Gabriela Nichita, de la Palatul Copiilor din Neamţ, care i-a propus să se înscrie la Palatul Copiilor din Iaşi. Pentru a-şi îndeplini visul, acela de a deveni o mare cântăreaţă, Miruna se pregăteşte săptămânal cu „doamna profesoară“.

În decursul carierei sale de până acum, micuţa cântăreaţă din Vaslui a vizitat nu mai puţin de 37 de ţări. A participat la diverse concursuri, organizate în ţări precum Italia sau Ucraina. În curând, Miruna Puiu va lansa şi un videoclip pe melodia „Oraşul Meu“.

„Compozitorul acestei melodii este vasluianul Marcel Iorga, iar echipa care m-a ajutat să filmez acest videoclip este C.B. Media, condusă de Claudiu Bulete“, spune fetiţa.

[continuare: adevarul.ro]


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu