12 iul. 2010

Un dig al râului Elan s-a spart, în judeţul Vaslui

Emis de Reflectorul de VASLUI

Zeci de persoane de la Primăria Murgeni, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi localnici din Cârja, judeţul Vaslui, au lucrat, în noaptea de duminică spre luni, la întărirea unui dig de pe râul Elan, rupt de apă.

Apa scursă în urma ruperii digului a inundat o fermă piscicolă, provocând mai multe pagube, iar ca să împiedice apa să se extindă şi la gospodăriile oamenilor, zeci de oameni au fost mobilizaţi la faţa locului ca să repare digul.

"Râul Elan a acumulat o cantitate prea mare de apă în urma ploilor abundente din ultima perioadă şi, din această cauză, unul dintre diguri nu a mai rezistat. Elanul este un râu care se varsă în Prut. Au ajuns la faţa locului mai multe persoane care să remedieze situaţia", a declarat, luni, Nicu Vârlan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vaslui.

Râul Prut a depăşit duminică, în judeţul Vaslui, cu 5 cm cota istorică de 712 cm înregistrată în anul 2008. Autorităţile vasluiene rămân în alertă din cauza unei viituri anunţate pe Prut în ziua de marţi, când se preconizează că râul va avea o cotă de 740 cm şi un debit de 740 mc/s.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu