3 aug. 2010

Municipiul Vaslui, reconstruit din temelii

Emis de Reflectorul de VASLUI

Lucrările de modernizare a oraşului, care vor costa 20 milioane de euro, vor începe la toamnă şi vor dura doi ani.
Se vor reface şi lărgi străzile principale, trotuarele vor căpăta faţă europeană şi vor fi instalate camere de luat vederi prin cartiere.
Lucrările vor începe cu şoseaua Ştefan cel Mare, care va fi refăcută în totalitate, de la intrarea în oraş dinspre Bârlad până la ieşirea spre Iaşi.
Principala arteră va fi lărgită şi va avea, pe unele porţiuni, câte trei benzi. Două dintre aceste benzi vor fi destinate traficului rutier, iar cea de-a treia va ţine loc de parcări.
„Rugăm ca populaţia să înţeleagă că avem nevoie de aceste proiecte. Va fi greu să circulăm cu maşina, dar după finalizarea acestui mare proiect, se va circula în condiţii normale şi vom rezolva şi problema locurilor de parcare“, a promis Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Vor fi şi bani mai mulţi


Proiectul integrat de dezvoltare a municipiului conţine 5 puncte importante: reabilitarea infrastructurii de străzi în municipiul Vaslui, reabilitarea zonei pietonale centrale şi iluminatul arhitectural din oraş, reabilitarea, modernizarea şi extinderea infrastructurii de transport public cu crearea unui terminal intermodal, reabilitarea şi schimbarea destinaţiei infrastructurii pentru servicii sociale în municipiul Vaslui, precum şi creşterea siguranţei si prevenirea criminalităţii prin achiziţionarea de echipamente specifice si amenajarea unui centru de supraveghere. Cele 20 de milioane de euro provin din fonduri europene, iar municipalitatea are o contribuţie de 2% din valoarea proiectului.


Vasluienii acceptă haosul care va urma în oraş


Orăşenii sunt de acord cu lucrările care vor începe în municipiu. „Să ştiţi că acest proiect a venit numai bine. Sunt şofer şi am momente când nu găsesc o parcare. Sper ca după terminarea proiectuluiui să circulăm şi noi în condiţii normale“, ne-a spus Cătălin Antochi, şofer de meserie. Alţii s-au declarat încântaţi că va creşte siguranţa în oraş. „Chiar dacă în Vaslui sunt foarte puţine zone periculoase, o siguranţă în plus e binevenită“, a adăugat Cristina Irimia, profesoară. În cadrul proiectului privind siguranţa, se vor monta camere de supraveghere în zonele considerate ca fiind de risc în ceea ce priveşte violenţa şi traficul rutier. Proiectul se va termina, teoretic, în 24 de luni.

[sursa: adevarul.ro]

2 comentarii:

inkatter spunea...

""Lucrările de modernizare a oraşului, care vor costa 20 milioane de euro, vor începe la toamnă şi vor dura doi ani.""
......... dc oare toate lucrarile se incep toamna :-?? se lucreaza mai bine pe timp de iarna???

Petreceri copii spunea...

Foarte bine ca se mai misca ceva, si merg lucrurile inspre bine...

Trimiteți un comentariu