1 iun. 2009

Cabinet de consiliere pentru fumatori

Emis de Reflectorul de VASLUI

Articol de Alex Sava

În scurt timp, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui va funcţiona un cabinet de consiliere pentru fumători, în cadrul căruia medici pneumologi şi psihologi vor ajuta să renunţe la fumat persoanele care îşi doresc cu adevărat acest lucru.


Vineri, cu ocazia Zilei mondiale de luptă împotriva fumatului, Casandra Serindac, medic pneumolog în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, a anunţat că, în curând, în unitate va funcţiona un cabinet de consiliere pentru fumători: “Vor putea apela la servicii de consiliere persoane care chiar îşi doresc să renunţe la fumat. Vor beneficia nu numai de consiliere, ci şi de medicamente gratuite”.
Costurile medicamentelor şi amenajării cabinetului vor fi suportate de Ministerul Sănătăţii, care va achita toate cheltuielile din taxa pe viciu. Se poate spune, astfel, că fumătorii care decid să renunţe la acest viciu şi-au plătit medicamentele dinainte.
“În ultimii ani, numărul bolnavilor de cancer pulmonar a crecut simţitor, iar 90% dintre cei diagnosticaţi cu această boală sunt fumători sau foşti fumători. Tocmai de aceea cred că se impunea amenajarea unui astfel de cabinet. În alte spitale din ţară s-au deschis de mai demult astfel de centre de consiliere”, a mai spus Casandra Serindac.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu