20 iun. 2009

Criza de apa la Vaslui

Emis de Reflectorul de VASLUI




Municipiul Vaslui se confrunta cu o criza de apa. Debitul barajului de la Solesti, principala sursa de alimentare cu apa orasului , a scazut alarmant, ajungand la 2,9 milioane metri cubi, ceea ce reprezinta aproximativ 18 % din capacitate.


Autoritatiile au luat decizia alimentarii municipiului si din cea de- a doua sursa, barajul de la Puscasi. Conform estimarilor exista posibilitatea sa se recurga si la apa din raul Barlad. "Vasluiul are, prin contract, necesitati de 180 l/secunda, care pot fi asigurate din barajele de la Solesti si Puscasi.

Dar asigur populatia Vasluiului ca nu se va impune aplicarea unor masuri restrictive de alimentare cu apa", a spus Gabriel Besleaga, directorul Sistemului de Gospodarire a Apelor Vaslui.

In ciuda asigurarilor date de Gabriel Beslega daca in cel mult doua saptamani nu va cadea o cantitate suficienta de precipitatii, exista riscul sa se treaca la rationalizarea apei, apa urmand sa fie sistata cateva ore pe parcursul noptii.

Pana in acest moment, toate cele 45.000 de hectare cultivate cu grau sunt afectate de seceta. Aproximativ 14.000 hectare din nordul judetului sunt afectate in proportie de peste 50 la suta, restul suprafetei este afectata doar in procente cuprinse intre 10 si 45 la suta.

Sursa: HOTNEWS

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu