11 iul. 2010

Cele mai periculoase intersecţii din Vaslui

Emis de Reflectorul de VASLUI

„Adevărul de Seară“ vă prezintă zonele cu risc mare de incidente auto din municipiul Vaslui. Pe străzile din Vaslui pare să fie un război psihologic între pietoni şi şoferi. Primii se plâng că nu li se acordă prioritate la trecerile de pietoni, iar conducătorii auto spun că vasluienii trec deseori strada aiurea. Din aceste „ciocniri“, de la începutul anului, în municipiu s-au înregistrat în total 74 de accidente, dintre care 17 au fost cu victime, iar două au avut loc chiar pe trecerea de pietoni.

„Se parchează în dublură“

Motivele pentru care au loc accidente sunt neatenţia şoferilor şi a pietonilor, plus aglomerarea benzilor cu maşini staţionate din cauza lipsei locurilor de parcare, ceea ce scade vizibilitatea în trafic.„În buricul târgului se parchează chiar în dublură şi pe mijlocul străzii“, a spus Vasile Nedelcu, contabil. În acest context, cea mai periculoasă intersecţie din oraş este cea de la Icil, unde au avut loc un sfert dintre accidente, potrivit poliţiştilor.

Una din explicaţii este că înainte de intersecţie sunt două benzi, iar şoferii se înghesuie în ultimul moment pe banda a doua pentru a merge înainte sau să vireze la stânga. La fel de periculoase sunt intersecţiile de la Cinematograful Independenţa (şoferii vin cu viteză), Cărămidăriei şi Aurocor (vizibilitate scăzută). În cazul trecerilor de pietoni, vasluienii susţin că principalul motiv pentru producerea accidentelor o reprezintă nerespectarea semaforizării.

Zebra Racova, de ocolit

„Am văzut într-o seară, la trecerea de pietoni din centrul oraşului, unde este si semafor, un şofer a trecut pe roşu chiar pe lângă mine“, a spus Ligia Kaufman, elevă. Cea mai periculoasă zebră este cea de lângă hotelul Racova. Potrivit poliţiştilor, şoferii trec pe roşu dacă văd că nu sunt pietoni pe trecere. Cele mai multe accidente

s-au produs în centrul oraşului şi pe arterele intens circulate. Oamenii legii încearcă să ţină fenomenul în frâu, dar se plâng de numărul mic de agenţi. „Încercăm să facem faţă nemulţumirilor, dar suntem un număr foarte mic de agenţi“, ne-a declarat Iulian Munteanu, şeful Serviciului Rutier Vaslui.

[sursa: adevarul.ro]

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu