30 iul. 2010

Traficul în Vama Albiţa s-a dublat.

Emis de Reflectorul de VASLUI

Aglomeraţie, nervi şi ore întregi de aşteptare, la Vama Albiţa din judeţul Vaslui. Sute de cetăţeni moldoveni trec zilnic frontiera, atât pe sensul de ieşire cât şi pe cel de intrare în ţară. Traficul s-a dublat în ultimele zile pentru că este perioadă de concedii.
Din cauza aglomeraţiei, oamenii sunt nevoiţi să aştepte ore în şir în vamă, uneori pe caniculă. Mulţi dintre ei îşi pierd răbdarea. "Sunt nemulţumită deoarece suntem în UE si ar trebui să trecem fără viza, numai cu buletinul. Stai ore in şir, e neplăcut pe căldură de 30 de grade", spune un turist.
"În ultimele trei zile ale săptămânii trecute am avut atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, un număr de 12.000 de persoane, dublu faţă de alte perioade ale anului", a declarat Adrian Corogeanu, purtător de cuvânt IJPF Vaslui. Autorităţile se aşteaptă ca în august traficul să fie şi mai mare pentru că cetăţenii moldoveni care lucrează în străinătate vin în concediu. În Vama Albiţa au fost suplimentate echipele de vameşi şi lucrători ai poliţiei de frontieră, pentru fluidizarea traficului şi reducerea timpilor de aşteptare.
[sursa: realitatea.net]

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu