12 aug. 2010

Eveniment unic

Emis de Reflectorul de VASLUI

"Timp de trei zile, atmosfera de sărbătoare, de evlavie, a predominat la Vaslui. S-a făcut cea mai mare vânzare de busuioc din ultimii ani. Ortodocși din întreg județul au venit să o atingă pe Maica Domnului de Giurgeni. Simpli credincioși, oameni de afaceri, politicieni, oameni aflați în grele suferințe, copii de toate vârstele și foarte mulți tineri au stat unul lângă altul, în rugăciune, agățându-și speranțele de mâna mângâietoare a Maicii Domnului. “De la Aducerea Brâului Maicii Domnului, cu ani în urmă, venirea icoanei făcătoare de Minuni a Maicii Domnului, cu cinci ochi și două guri, de la Mănăstirea Giurgeni, a fost cel mai mare eveniment spiritual duhovnicesc al Vasluiului”, a declarat preotul Nicolae Bădărău, parohul Bisericii Sfânta Cuvioasă Parascheva.

Aducerea la Vaslui a ioanei făcătoare de minuni de la Mănăstirea Giurgeni, în care Maica Domnului are cinci ochi și două guri, iar Mântuitorul două urechi, a adunat la Biserica Sfânta Parascheva mii de credincioși din întreg județul. Aceștia s-au strâns în fața bisericii din zona Traian încă de duminică seară, când icoana a sosit în Vaslui, și au întâmpinat-o pe Maica Domnului cu flori și lacrimi de bucurie.
Timp de trei zile, de dimineață până la orele 2-3 din noapte, adulți, copii, oameni din toate categoriile sociale au intrat cu dragoste și smerenie în biserică, pentru a-și încredința necazurile și durerile Maicii Domnului. Dacă la slujbele de dimineață au putut participa mai mult pensionarii, tinerii aflați în vacanță și copiii, după-amiaza, când majoritatea celor ce muncesc și-au încheiat programul de lucru, iar locuitorii din împrejurimile Vasluiului au isprăvit treburile din gospodării, în lăcașul de cult și în jurul acestuia s-a strâns o mare oameni. Mulți dintre credincioși au stat ore în șir la rând, până după miezul nopții, pentru a putea ajunge în fața Maicii Domnului de la Giurgeni. În toate cele trei seri s-au făcut rugăciuni de sfințire a apei și s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu. Slujbele au fost oficiate un sobor de preoți. Ieri seară, au participat și o parte din călugării de la Mănăstirea Giurgeni, în frunte cu părintele stareț arhimandrit Antonie.
Prezența viețuitorilor de la Giurgeni a adus la Vaslui atmosfera pe care credincioșii care frecventează mănăstirea Giurgeni o cunosc. Rugăciunile puternice de dezlegare de boli au fost primite și trăite de cei peste două mii de participanți.
Prezența Maicii Domnului la Vaslui, prin icoana din care ne arată că este vie și mereu alături de noi, a demonstrat că, în ciuda aparențelor, nu ne-am pierdut credința și nădejdea că Dumnezeu este alături de noi. Faptul că Maica Domnului a venit la Vaslui este un mare dar, pe care acum, după plecarea ei, putem afirma că am știut să îl prețuim. Să sperăm că acest pelerinaj al său a alungat răul din Vaslui, ne-a adus iarăși iubirea și speranța în suflete, iar greul prin care trecem se va sfârși într-o zi.
“Mă bucur că vasluienii au dorit să participe la această bucurie, de a avea printre noi acest mare dar duhovnicesc, pentru care nu sunt graiuri, nici cuvinte să-i mulțumim Bunului Dumnezeu, dar și Sfintei Cuvioase Parascheva, pentru rugăciunile căreia Maica Domnului a venit la noi. De la Aducerea Brâului Maicii Domnului, cu ani în urmă, venirea Icoanei Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului, cu cinci ochi și două guri, de la Mănăstirea Giurgeni, a fost cel mai mare eveniment spiritual duhovnicesc al Vasluiului”, a spus preotul paroh Nicolae Bădărău."

[sursa: obiectiv de vaslui]

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu